Ліга націй. Дивізіон А. Група В. 5-й тур

Чехія – Португалія – 0:4

Голи: Далот, 33, 52, Фернандеш, 45+2, Жота, 82

Іспанія – Швейцарія – 1:2

Голи: Альба, 55 – Аканджі, 21, Емболо, 58

Швейцарці несподівано взяли реванш у Іспанії за поразку вдома (0:1). Гості скористались першою ж хорошою нагодою, аби відкрити рахунок. Рубен Варгас подав з кутового на Аканджі, а останній головою відправив м'яч у сітку рикошетом від землі. По перерві Жорді Альба ненадовго зрівняв, однак Емболо вже за 3 хвилини встановив остаточний рахунок на табло – 2:1.

У паралельному матчі збірна Португалії не змарнувала шанс очолити групу, розгромивши чехів. Щоправда, протягом перших хвилин матчу на полі відбувалося щось неймовірне. Голкіпер господарів Томаш Вацлік розбив ніс Кріштіану Роналду – зірці Манчестер Юнайтед довелося скористатися допомогою лікарів.

До перерви у воротах кривдника володаря "Золотого м'яча" розписалися Фернандеш та Далот, втім для Роналду "чорна смуга" ще не закінчилась. Наприкінці тайму Кріштіану "привіз" пенальті, зігравши рукою у власному штрафному. На щастя португальців, Патрік Шик не реалізував 11-метровий. Зрештою у другій половині Жота поставив крапку в матчі, констатувавши розгром збірної Чехії – 0:4.

Додамо, Португалія здобула 10 очок за підсумками 5 турів та розташувалась на вершині квартету. Іспанія опускається на 2 місце (8 балів). Швейцарія підіймається на 3 сходинку (6 пунктів), а Чехія з 4 очками – на дні.