Ліга націй, 5 тур

Вірменія – Україна – 0:5

Голи: Тимчик, 22, Зубков, 57, Довбик, 69, 84, Ігнатенко, 81

Після провалу з шотландцями Олександр Петраков влаштував справжню кадрову революцію. Головний тренер збірної України змінив усіх 11 гравців основи і перейшов на схему 3:4:3.

Початок зустрічі вийшов доволі нервовим для "синьо-жовтих". Кривцов обрізався в центрі поля і дозволив Салараяну вискочити на рандеву з Луніним – воротар Реала відбив нехитрий удар. Незабаром вірмени отримали схожу нагоду, але там був офсайд. Наші почали створювати моменти лише ближче до середини тайму, зате відразу ефективно. Миколенко, Циганков і Зубков розіграли комбінацію на лівому фланзі, яку завершив правий латераль Тимчик – 1:0. Гравець Динамо не користується довірою Луческу, але в збірній вдалося оформити свій дебютний гол.

Незабаром Тимчик міг виступити в ролі асистента, але його простріл перервали. Під завісу тайму Вірменія видала ще кілька напівмоментів, які не стали проблемою для Луніна. Загалом гра була радше нічийною (2:2 за ударами в площину, 42 на 58 володіння), але клас наших футболістів таки вищий. У перерві Петраков випустив Піхальонка замість Сидорчука, який "висів" на жовтій.

Збірна України знову мляво провела старт половини, але суперник нічого путнього з цього не витиснув. Гості вирішили припинити забави і зняли всі питання на 57-й хвилині. Знову спрацювала зв'язка Тимчик-Зубков, але хлопці помінялися функціями. Тепер вже захисник Динамо прострілював, а вінгер Шахтаря завершував.

До розгромного рахунку призвели ідеальні заміни Петракова, який випустив Ярмоленка та Довбика. Вже через 2 хвилини легіонер Аль-Айна тонким закиданням знайшов нестримного Зубкова, той парашутом спрямував м'яч у бік воріт, нападник СК Дніпро-1 для впевненості заштовхав у сітку – 3:0, якими завершився перший матч з вірменами.

Україна вирішила не зупинятися і вівантажила ще два голи. Довбик акуратно відкотив Ігнатенку, а тому вдався щільний удар з 23 метрів. Це був ще один дебютний гол у футболці збірної України. Артем Довбик вирішив взагалі увімкнути режим Мессі – одним фінтом поклав 3 захисників і акуратно перекинув кіпера.

Перемога дозволила Україні повернути собі перше місце групи В1, але шотландці сьогодні ще зіграють свій матч з Ірландією. Все повинно вирішитися 27 вересня, коли команда Петракова ще раз зійдеться з "тартановими". Можна радіти чудовій реалізації і комбінаціям, але нервова гра в захисті може стати проблемою проти більш майстерного суперника.