У минулому сезоні мюнхенці двічі розбили "кулес" з рахунком 3:0, але відтоді багато змінилось. Хаві вдало провів перебудову, привів Барсу до тями і вже показував топовий малюнок гри на початку сезону. Баварія ж навряд стала сильнішою, а головне – відпустила Роберта Лєвандовскі саме на Камп Ноу. Поляк очевидно був головною персоною нового протистояння.

Початок матчу підтвердив тенденції останніх тижнів. Барселона дуже потужно почала матч і мала двічі забивати до 20 хвилини. Удар Педрі впритул відбив Нойєр, а Лєвандовскі з 10 метрів примудрився пробити над воротами. Це був лише старт марнотратства поляка на колись домашній арені. Незабаром каталонці отримали хвилину гри в більшості, поки Павару надавали допомогу. Алонсо ідеально навісив на голову Роберту, але той влучив у Нойєра. Фанати мюнхенців могли лише дякувати колишній зірці, адже їхня команда зовсім не тішила. До перерви згадався лише удар Забітцера з-за меж карного майданчика і кумедний епізод Мюллєра-Мане. Томас вже заніс ногу для удару з близької відстані, але партнер втрутився, зіпсувавши хорошу нагоду.

До відпочинку Лєвандовскі встиг осоромитися ще раз. Бомбардир Барселони вивалився на ударну позицію, але думав так довго, що захисник Баварії наздогнав і заблокував спробу. Був суперечливий момент і за участі рефері. Усман Дембеле впав після зіткнення з Девісом, проте Данні Маккелі вирішив не свистіти. Повтор показує, що привід для пенальті таки був, хоча VAR чомусь не втрутився. 0:0 – Баварія мала радіти такому рахунку і тихенько поплескати Лєвандовскі по плечу в підтрибунці.

Молоді Гаві та Педрі за підтримки Бускетса домінували в центрі поля, тому Нагельсманн вирішив втручатись. Забітцера замінив Горецка і відразу заробив кутовий. З цього епізоду почались 4 хвилини жахіття Барселони. Лукас Ернандес замкнув подачу Кімміха, перекресливши всі зусилля гостей в першій половині. Зовсім скоро був другий нищівний у щелепу Хаві. Захисники по центру залишили величезний коридор для Сане, який показав Лєвандовскі правильну реалізацію таких моментів – 2:0.

Навіть після такого Барселона продовжила створювати моменти. Педрі мав скорочувати відставання, але влучив у стійку. Торрес бив головою – також повз площину воріт. Таймер невблаганно наближав п'яту поспіль поразку "кулес" у матчах з Баварією.

В останні 15 хвилин вже й сама Барселона змирилася з поразкою, заміни Хаві також не допомогли освіжити гру. Баварії вистачило коротенького відрізку, щоб "зім'яти" суперника і оформити потрібний результат. Мюнхенці залишаються фаворитом групи, а команда Хаві в наступних двох турах битиметься з Інтером – саме ця спарка повинна вирішити долю другого місця.