Чемпіонат Іспанії, 5 тур

Райо Вальєкано – Валенсія – 2:1

Голи: Паласон, 5, Ніко, 52 (аг) – Діакабі, 90+3

Еспаньйол – Севілья – 2:3

Голи: Хоселу, 45+4 (пен.), Брейтвейт, 62 – Ламела, 1, Кармона, 26, 45

Вилучення: Ламела, 84 (С)

Кадіс – Барселона – 0:4

Голи: де Йонг, 55, Лєвандовскі, 65, Фаті, 86, Дембеле, 90+2

Валенсія під керівництвом Дженнаро Гаттузо не може знайти стабільність. В минулому турі "кажани" ефектно розбили Хетафе, а тепер без особливих шансів поступилися Райо Вальєкано.

Севілья у матчі з Еспаньйолом фактично билася за свого тренера. Команда жалюгідно розпочала чемпіонат, розгромно поступилася Ман Сіті в ЛЧ, тому доля Хулена Лопетегі висіла на волосині. Підопічні не підвели, відвантаживши "папугам" 3 голи за 45 хвилин. Найбільше старався молодий правий захисник Хосе Анхель Кармона, в активі якого дубль. Еспаньйол відквитав два м'ячі і догравав у більшості, але Севілья таки втримала першу перемогу в сезоні.

Барселона на класі розібралася з Кадісом, який досі не має очок. Щоправда, аутсайдер тримав оборону понад один тайм. Хаві дав рідкісний шанс Депаю, але Мемфіс ніяк не скористався відпочинком Роберта Лєвандовскі. Відкривати рахунок довелося іншому нідерландцю – на 55-й хвилині Френкі де Йонг підчатував відскок після прострілу Гаві і дотику голкіпера.

Лєвандовскі показав бомбардирський майстер-клас Депаю. Поляк вийшов на заміну і через 7 хвилин забив м'яч у агресивному підкаті. Це 8 гол Роберта у 6 перших матчах за Барсу. Таких показників не було з 1959 року, коли за каталонців ударно розпочав Шандор Кочіш!

Кінцівку зустрічі затьмарила неприємна ситуація. На 83-й хвилині арбітр вимушено зупинив гру, щоб надати невідкладну медичну допомогу одному з фанатів, у якого трапився серцевий напад. Гравці склали руки у молитвах, зовсім забувши про футбол. Пауза тривала майже годину. За інформацією іспанських ЗМІ, вболівальнику вдалося врятувати життя і його госпіталізували.

Коли ж матч таки відновився, Барса забила ще двічі – Лєвандовскі додав до голу результативну передачу на Фаті, а крапку поставив Дембеле.