Ігор Йовічевіч дебютував у найпрестижнішому євротурнірі. Хорватський фахівець з перших хвилин випустив на вістрі Шведа, його колега Доменіко Тедеско провів невелику ротацію після Бундесліги.

У перші хвилин 15 домінував РБ Лейпциг, маючи кілька гострих моментів біля воріт української команди. Так, забивати міг Нкунку, який вибіг з-за спин оборонців донеччан, але пробив чітко у руки Трубіну. Проте вже на 16 хвилині несподівано відзначились "гірники".

Голкіпер "биків" Ґулачі вийшов за межі штрафного і намагався обіграти Шведа, проте втратив м'яча. Мар'ян, який, до слова, нині дебютував в ЛЧ, з метрів 30 пробив влучно! РБ Лейпциг продовжив контролювати хід поєдинку, майже завжди перебуваючи поблизу воріт Шахтаря. Після свистка на перерву Ред Булл Арена загула.

Старт другого тайму теж був за "биками". Небезпечно двічі пробивав Собослай – з гри та зі штрафного. Тиск приніс результат на 57 хвилині, коли Сімакан розстріляв Трубіна після провалу правого флангу оборони. Одразу в наступній атаці Шахтар знову вийшов вперед. Мудрик прорвався лівим флангом, віддав на Шведа, а той з рикошетом від оборонців забив. Дубль!

Німці очікувано насіли на ворота "гірників", але ті зловили їх на контратаці й забили втретє. Стрімкий випад результативно завершив Мудрик після пасу Судакова. І кількома хвилинами пізніше відзначився Лассіна Траоре після пасу того-таки Мудрика. 4:1!

Шахтар набрав три залікові бали й очолив групу F Ліги чемпіонів. У другому турі українська команда протистоятиме Селтіку вдома (матч відбудеться у Варшаві), а німці вирушать в гості до мадридського Реала.