Півзахисник Матіас Норманн належить російському Ростову та планує на правах оренди перейти в московське Динамо до кінця сезону. Це рішення дуже не подобається наставнику збірної Норвегії, тому він відмовився викликати футболіста до розташування команди.

"Це був не дуже складний вибір. Я зателефонував йому, коли почув про це в суботу, і поінформував його про те, які, швидше за все, будуть наслідки, якщо він підпише контракт. Він зробив це. Я повідомив його, перш ніж федерація розіслала виклики. Поки ситуація така, як є. У цьому немає часової перспективи. Але не смішно давати гравцеві таке повідомлення", – цитує Сольбаккена norway.postsen.

Президент Федерації футболу Норвегії Лізе Клавнесс солідарний з позицією тренера.

"Взагалі-то це не функція асоціації – говорити про вибір клубу гравцями збірної, але ми зараз у надзвичайній ситуації. Увесь норвезький і європейський футбол згоден чинити спільний тиск на росію як на воюючу сторону, яка також дуже активно використовувала владні позиції в спорті.

Всі російські команди відсторонені від міжнародних спортивних змагань. Сольбаккен і я погоджуємося, що Норманн не може представляти Норвегію, коли він тепер буде грати за новий російський клуб", – зазначив Клавнесс для fotball.no.