У 1-му турі нового сезону АПЛ "іриски" у Ліверпулі приймали "пенсіонерів". З перших хвилин поєдинку на поле вийшов український оборонець Евертона Віталій Миколенко. Натомість у стартовому складі Челсі з’явились обидва найзірковіші новачки – Каліду Кулібалі і Рахім Стерлінг.

Вже на початку поєдинку господарі через травму втратили оборонця Бена Годфрі. 24-річного англійця довелося виносити з поля на ношах, його замінив Мейсон Холгейт.

На 19-й хвилині Джеймс Тарковскі змарнував найкращий гольовий момент першої половини. Партнер Миколенка головою пробив під поперечину після навісу з кутового, але голкіпер "синіх" Едуар Менді відзначився блискучим сейвом.

Відкрити рахунок пощастило все ж гостям. Дукуре сфолив неподалік власних воріт. Пробити пенальті випала нагода Жоржінью – італієць ювелірно забив сферу у лівий кут, відправивши кіпера у протилежному напрямку.

По перерві Миколенко активніше підключався до атак. На 63-й хвилині українець вислизнув з-за спин оборонців Челсі, грудьми прийняв передачу та пробив по воротах суперника – м'яч пролетів повз праву стійку.

Під завісу гри Віталій отримав "гірчичник". Українець не встигав зупинити прорив Лофтус-Чіка лівим флангом, тому притримав хавбека рукою. А вже за мить він врятував Евертон від 2-го пропущеного гола, заблокувавши постріл Стерлінга. До фінального свистка гравці Челсі намагались якомога довше потягнути час. "Аристократи" не гребували цим ганебним тактичним ходом ще в першому таймі, провокувавши регулярний свист Гудісон Парк.

Як наслідок, важка перемога лондонців та незаслужена поразка Миколенка і компанії – 0:1.