Україна та Уельс визначали передостаннього учасника ЧС-2022 (останню путівку розіграють Коста-Рика і Нова Зеландія).

У середу підопічні Петракова впевнено розібралися зі Шотландією (3:1). Уельс грав матч Ліги націй з Польщею. Бейл, Девіс та кілька інших ключових виконавців ту зустріч пропускали, тож зекономили сили.

Саме Гарет у березні буквально за вуха витягнув свою збірну до фіналу плей-офф відбору – він оформив дубль у ворота Австрії (2:1).

Матч на Кардіфф Сіті Стедіум розпочався із тиску господарів. Чимала злива давала валлійцям певну фору: українцям було складніше розігрувати свої атаки, натомість господарі залюбки гатили вперед на форвардів і використовували примітивні, але гострі флангові навіси.

Перед стартовим свистком і навіть під час зустрічі фани гучно скандували "ЗСУ", дякуючи захисникам України. Схоже, це надихнуло нашу збірну. "Синьо-жовті" створили кілька гострих моментів. Яремчук пробив з меж карної зони, але Хеннессі зіграв надійно.

Воротар господарів також виграв дві дуелі у Циганкова. Спершу Віктор потужно стріляв здалеку – Хеннессі перевів м'яч на кутовий. Трохи згодом Яремчук елегантно вивів Циганкова на небезпечну позицію, але голкіпер прочитав епізод і випередив вінгера.

А на 34-й хвилині Уельс відкрив рахунок. Бейл сильно пробив зі штрафного, Ярмоленко підставив голову, повністю змінив траєкторію польоту м'яча, чим дезорієнтував Бущана. Автогол лідера збірної України.

Ще до перерви Андрій міг реабілітуватися, але арбітр зустрічі Матеу Лаос чомусь не поставив, здавалося б, доволі очевидний пенальті за фол на Ярмоленку. 1:0 на користь господарів після першого тайму.

Відразу по перерві Циганков отримав ще один класний момент. Миколенко гостро прострілив з флангу, Віктор випередив суперників, але Хеннессі знову відбив його удар. Згодом Маліновський потужно стріляв здалеку – повз ворота.

На 75-й хвилині Уельс відповів двома гострими ударами. Спершу Джонсон влучив у стійку, а за мить Бущан парирував удар Бейла.

Після цього Петраков кинув у бій джокерів: Мудрик і Довбик замінили Циганкова та Яремчука. Відразу ж Довбик скинув на Ярмоленка. Капітан пробивав з 11-ти метрів, але його удар заблокував Девіс.

Далі розкішний шанс мав уже сам Артем. Він виграв другий поверх після навісу Миколенка, але неймовірний сейв Хеннессі знову врятував господарів. Україна продовжувала тиснути. Господарі практично не вилазили з власного штрафного.

Фінальна навала не принесла результату. 0:1 – Україна програє Уельсу і залишається без ЧС-2022.

Але часу на те, щоб посипати голову попелом у підопічних Петракова немає. Уже 8-го червня на нашу збірну чекає стартовий матч Ліги націй – на виїзді проти Ірландії.