"Миколенко, як гравець збірної України, приніс багато користі київському Динамо. Вважаю, що Віталій визрів для того, щоб грати в одній із найсильніших ліг світу. З його даними він буде затребуваний в АПЛ. За трансфер Динамо отримає чималі гроші, та й Миколенко зможе добре заробити, він на це заслуговує. Зауважу, що Віталієм цікавився ще Карло Анчелотті, коли був тренером Евертона. Я особисто розмовляв з Анчелотті про Миколенка.

Евертон – це престижний клуб для продовження кар'єри. Миколенко – класний гравець, який, гадаю, швидко стане своїм у новій команді. Однак якийсь час йому все-таки знадобиться задля адаптації. Ярмоленко також не одразу адаптувався в Європі та АПЛ, але зараз він – футболіст із великим досвідом та характером, тому може стати хорошим тренером.

Щодо дебюту Миколенка за Евертон... Потрібно точно знати, чого від нього хоче тренер. Думаю, процес включення Віталія в роботу має бути плавним. Тим паче, що йому треба набрати кондиції – він довго відпочивав. Хоча Віталій – гравець витривалий, і йому, певен, потрібно небагато часу, щоб вийти в основі. Там ще один нюанс є – конфлікт французького захисника (Люка Дінь, – прим. Спорт 24) з Бенітесом. Тому Миколенка дуже чекатимуть", – цитує Леоніда Буряка Zbirna.com.

Нагадаємо, нова команда Миколенка програла 8 з 11 останніх матчів. Вчора клуб представив українця вболівальникам, дебют Віталія за "ірисок" може відбутись вже 8 січня.