Нагадаємо, хавбек Маріуполя Микита Петерман розповів про загибель свого першого тренера Віктора Григоровича Ткачука. Тепер півзахисник Чорноморця Ілля Путря повідомив, як саме помер фахівець.

"Дружина мого брата застрягла на іншому кінці міста. Вона переховувалася у підвалі і понад місяць не виходила на зв'язок. Віктор Григорович раз на тиждень контактував з нами – йому якось вдавалося ловити зв'язок. Ми дали йому координати того підвалу, якщо він раптом матиме змогу дізнатися певні новини. Уявіть собі, він поїхав туди, в іншу частину міста. На велосипеді добирався приблизно три години під обстрілами.

Він передав нам позитивні новини. Батько розмовляв з ним за два дні до смерті. Віктор Григорович вивіз свою сім'ю, а сам залишився. Я чув, як тато по телефону просив і переконував, що Маріуполь все ж варто зараз покинути: "Вітю, що тобі там робити?" Але Віктор Григорович був такою людиною… Він був настільки проукраїнським, настільки любив свою Батьківщину.

Сказав, що не може просто так поїхати і захищатиме свій дім. Хоча насправді там вже не було що захищати. Усе навколо палало, у його будинок також влучив снаряд, він гасив пожежу. Віктор Григорович оберігав домівку від мародерів, казав, раптом "ці окупанти" прийдуть. Він – герой нашого часу. Про таких людей треба розповідати. Дружина Ткачука розповіла, що його застрелив снайпер. Іншої інформації ми не маємо", – сказав Путря в інтерв'ю Футбол24.