Перед початком чемпіонського матчу символічний перший удар по м’ячу зробив четверта ракетка світу та зірковий фанат "вершкових" Рафаель Надаль.

На 33-й хвилині Родріго відкрив рахунок у матчі. А вже незабаром 21-річний форвард мадридців оформив дубль, спіймавши "папуг" на помилці у власному штрафному.

По перерві Едуардо Камавінга розігнав контратаку, а Марко Асенсіо завершив її видовищним голом рикошетом від лівої стійки. Арбітр скасував ще одне взяття воріт Іско на 72-й хвилині через офсайд. Під завісу гри Карім Бензема завершив побиття "біло-синіх" – 4:0.

Отже, Реал (81 пункт) достроково став чемпіоном Іспанії сезону 2021/22, попри те, що до завершення чемпіонату залишається ще 4 тури. Еспаньйол – на 13-й позиції з 39 балами в активі.

Додамо, Карло Анчелотті став першим тренером в історії, якому вдалося виграти топ-5 ліг. Раніше італійський фахівець здобував чемпіонство на чолі Мілана (2004), Челсі (2010), ПСЖ (2013) та Баварії (2017). А Марсело – найтитулованіший гравець "вершкових" в історії з 24 трофеями.