Чемпіонат Європи відбувся у польському Юлінеку з 19 по 24 березня. Було зіграно дві програми: класична (зі звичайним контролем часу) та блискавична (бліц-турнір з укороченим контролем).

Українські спортсмени здобули 5 медалей на молодіжному чемпіонаті Європи з шахів-100. В активі "синьо-жовтих" дві нагороди (золото та бронза) серед юнаків, а також 3 медалі (золото та два срібла) серед дівчат.

Чемпіоном Європи серед молоді став Андрій Блоха, який посів перше місце у класичній програмі. Він отримав золоту медаль завдяки найкращим додатковим показникам. Ще один українець Іван Суров посів 4-те місце у класичній програмі, невдало зігравши додатковий турнір за 2-4 позиції.

У блискавичній програмі (бліц-турнірі) третю сходинку зайняв Єгор Бобков, а Андрій Блоха завершив турнір на 6-й позиції. У заліку серед дівчат Віра Попруга отримала золоту нагороду в блискавичній програмі, а Альона Носарєва двічі стала срібною медалісткою.

Додамо, що у змаганнях не брали участі спортсмени з рф та рб через дискваліфікацію внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну.