Турнір стартує 23 травня, на ньому розіграють від трьох до п'яти ліцензій на Олімпіаду у Парижі залежно від вагової категорії.

Україна підходить до турніру у Бангкоку, маючи в доробку лише одну ліцензію. Ще на Європейських іграх-2023 її виборов срібний призер Ігор у Токіо Олександр Хижняк. Після цього українські боксери мали можливість здобути перепустки на першому світовому відбірковому турнірі, однак жодному з них це не вдалося, повідомляє Суспільне Спорт.

Одна ліцензія перед останнім кваліфікаційним турніром — ризик встановлення антирекорду за представництвом на Олімпійських іграх. На попередніх двох Олімпіадах українці мали найменшу кількість боксерів (по п'ять), тоді як на Іграх у Парижі воно може ще зменшитися.

У Бангкоку збірна України буде представлена 12 спортсменами. Двоє з них мають досвід виступів на попередніх Олімпіадах: Тетяна Коб змагалася у Ріо-2016, а Ярослав Харциз – у Токіо-2020.

Склад збірної України на ліцензійний турнір з боксу у Таїланді.

Жінки: Тетяна Коб (50 кг), Анастасія Ковальчук (54 кг), Анастасія Молочко (57 кг), Анна Охрей (60 кг), Анастасія Черноколенко (66 кг), Кароліна Махно (75 кг).

Чоловіки: Дмитро Замотаєв (51 кг), Айдер Абдураімов (57 кг), Ярослав Харциз (63.5 кг), Юрій Захарєєв (71 кг), Сергій Горсков (92 кг), Дмитро Ловчинський (понад 92 кг).