Олімпійський чемпіон заявив, що не має багато шансів потрапити в політику через свої різкі висловлювання. Крім того, наголосив, що не хотів би потрапити в МОК, бо там потрібно думати як всі і не мати права висловлювати своє бачення.

"Політика мені дуже цікава. Не скажу, що не замислювався про політичну кар'єру. Але я просто говорю вголос те, про що думають усі спортсмени. Це привертає увагу. Деякі люди думають, що я сам дзвоню журналістам (сміється). Мене турбують питання спортивної політики: боротьба з допінгом, корупція у спорті, використання спорту для відмивання грошей тощо. Не думаю, що мене оберуть до якоїсь спортивної організації, бо я надто відкрито висловлюю свою думку. Якщо ви подивитесь на Міжнародний олімпійський комітет та подібні організації, ви зрозумієте, що для того, щоб бути обраним, потрібно думати якнайменше. Бажано думати те, що вже думають всі інші", – цитує Самуельссона SVT.

Нагадаємо, раніше біатлоніст засудив скандальне рішення МОК допустити російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.