"Я був здивований, що рішення схвалили саме зараз. Раніше вони казали, що це вирішать у березні. Я точно не був здивований чи шокований, бо вони це рішення готували. І готували його вже дуже довго. І вже до того, за місяць – два, почалися перші заяви, де вони почали говорити про те, що слід відокремлювати російських спортсменів від влади Росії. Тоді це вже були такі перші вагомі дзвоники, що рішення точно буде. Моя позиція не змінилася, повернення російських спортсменів – це божевілля. Це підігрування російській пропаганді. Це абсолютно неприпустимо", – йдеться в коментарі спортсмена 24 каналу.

Крім того, Гераскевич назвав низку факторів, чому МОК вирішило прийняти таке рішення та допустити росія на Олімпіаду.

"По-перше, було чимало інформації, що Путін підтримував обрання Томаса Баха на посаду президента МОК. Було кілька таких джерел, які про це повідомляли.

По-друге, ми бачимо особливе ставлення до Росії вже не вперше. Пам'ятаєте найбільший допінговий скандал за участю Росії. Тоді навіть було якесь дуже специфічне ставлення до них. Багато федерацій та країн виступали за їхнє відсторонення. Були якісь спортсмени відсторонені, і то не всі, які вживали допінг. І це вже можна сприймати як дуже особливе ставлення до Росії зі сторони Олімпійського комітету.

Третє – це велике лобі росіян. Воно трішки скоротилося за допомогою роботи наших ЗМІ, за допомогою тих доказів, які ми збирали, за допомогою тих меседжів, які доносили. Я говорю про членів МОК і про ті комісії від комітету. Ці комісії також дуже впливають на думку МОК. І в тих комісіях до недавнього часу було дуже багато росіян, вони й досі там залишаються, але частина з них була відсторонена з допомогою цієї нашої спільної роботи. І там досі є дуже сумнівні персонажі, як от Ісінбаєва, яка залишається майором армії Росії", – додав українець.