"Думаю, це зрозуміло чому. Спорт, що у рф, що в білорусі – інструмент пропаганди. Весь світ бачив, що відбувалося в перший місяць повномасштабного вторгнення на стадіоні в Лужниках, скільки там було запрошених спортсменів для підтримки збройного нападу на Україну. Тож зараз дозволяти їм виступати й прославляти свою країну – недопустимо.

Одна думка, що ми можемо зустрітися з ними на одних аренах не вкладається в голові. Це досить небезпечно – як і для нас, так і для них. Зараз відсторонення спортсменів з росії та білорусі від міжнародних змагань – це один із методів тиску на ці країни. Важливо, аби вони були ізольовані допоки не закінчать війну і не виведуть війська з усієї території України.

Чи писав мені хтось із російських чи білоруських спортсменів 24 лютого? Дехто писав і з білорусі, і з росії. Але це були поодинокі повідомлення. І не завжди було зрозуміло, що саме вони мають на увазі – чи це була підтримка української нації, яка відстоює свою незалежність, чи меседжі нейтрального характеру, що скоро все закінчиться.

Або повідомлення, де незрозуміло, чи підтримують вони вторгнення, чи засуджують. Було буквально кілька повідомлень від деяких спортсменів-представників цих країн, які не підтримали дії своєї влади. Але ці повідомлення були буквально в перші тижні війни, після цього ніхто не писав. Зараз я з жодним спортсменом з цих двох країн не підтримую зв’язок", – сказав Підручний для "1+1".