"Вже давно не спілкувався із представниками закордонних ЗМІ, тому що змагання в Словаччині я пропустив. Але на початку серпня був запрошений на комерційні змагання в Норвегії – фестиваль BLINK, де у мене була можливість виступити перед організаторами та спонсорами цього фестивалю. Звісно, що більшість їхніх запитань стосувалися війни.

Вони запитували про те, що у нас відбувається, в якому стані зараз, під час війни, український спорт, спортивні об’єкти та бази, які були зруйновані внаслідок російської військової агресії. Усі присутні висловили нам велику підтримку. Тож навіть попри те, що війна триває вже більше, ніж півтора роки, дуже відчувається підтримка міжнародної спортивної спільноти.

Взимку, коли я виступав на чемпіонаті світу, то практично всі питання були пов'язані з подіями в Україні: із війною, із відстороненням росіян та білорусів від міжнародних змагань. Думаю, міжнародна спортивна спільнота пам’ятає про війну в Україні й буде підтримувати нас надалі. А я зі свого боку буду продовжувати нагадувати про те, що в Україні триває війна, відбуваються ракетні обстріли, гинуть люди", – розповів Дмитро Підручний "1+1".

Нагадаємо, що наш лідер чоловічої збірної з біатлону через травму пропустить старт Кубка світу.