Юлія Джима, найімовірніше, не виступить у шведському Естерсунді на першому етапі Кубка світу. Стартує ж біатлонний сезон 25 листопада і триватиме прем'єрний етап до 3 грудня. Тренер спортсменки Урош Велепець розповів, що на заваді може стати хвороба.

"Перехворіла вона в німецькому Обергофі, тому потрібно було полікуватися. Це було серйозніше, ніж нежить або легка застуда, тому вирішили взяти більше паузу. Тобто вилікуватися на 100% і потім розпочати роботу.

Юлія поїхала по завершенню жовтневого збору додому і от цієї суботи, 4 листопада, має відправитися до Австрії. Вона поспілкувалася з Юраєм Санітрою (головним тренером чоловічої збірної – прим.) і вирішила, що поки краще не їхати з ними до фінського Контіолахті та лишитися на три тижні в Європі на висоті. Буде тренуватися і коли почуватиме себе дуже добре, то вирішуватиме з тренером жіночої збірної України стосовно стартів у Швеції чи все ж їхати одразу до Хохфільцену.

Ми прийняли рішення, що Юлія Джима буде готуватися до другого етапу Кубка світу в австрійському Хохфільцені. З Юраєм Санітрою, з командою якого вона готувалася, ми оперативно вирішили, що краще поїхати тренуватися до австрійського Обертілліаха та почати сезон вже з другого етапу. Тобто буде з Дмитром Підручним там готуватися, вони будуть разом.

Є, звичайно, шанс, якщо вона буде почувати себе чудово 15-17 листопада, то, можливо, приїде допомогти команді на першому етапі в Естерсунді в змішаній та жіночій естафетах. Поки більш реальний варіант, що вона розпочне з другого етапу Кубка світу", – розповів тренер Юлії Джими Урош Велепець в коментарі для Суспільне Спорт.

Додамо, що лідерка збірної України з біатлону вже другий рік поспіль пропускає стартовий етап Кубка світу. Минулого сезону Юлія Джима здала позитивний тест на коронавірус перед самим початком сезону.