"Про те як Віталій Мандзин влився, йому пощастило, що ми з одного міста. Останні два роки я його тягну за собою в плані тренувань, бо вдома, якщо чесно, то я не маю з ким тренуватись. Чи це йому чи це мені пощастило, що ми обидва з Тернополя. Перебуваючи вдома зараз, ми комунікуємо між собою і досить багато тренувань проводимо разом.

Тому вливання в команду було досить нескладне, на мою думку. Зі мною він спілкується не перший рік й Тараса Лесюка, Антона Дудченка добре знає. Можливо, Богдана Цимбала і Артема Приму трохи менше знає, а з Денисом Насико він останній рік тренувався в команді "Б", тому він практично з усіма добре знайомий. Якогось дискомфорту, мені здається, не було. Команда в нас дуже дружня і ми його прийняли, як рівню собі. Намагаємось підказувати йому.

Мені приємно, що такий молодий і талановитий спортсмен є в команді. Дечому інколи і я можу повчитися. Думаю, що кожен в команді зараз готовий передати необхідні навички йому. Він дуже швидко все це сприймає. Перші дні було видно, що й на стрільбі не дуже відстає. В плані швидкострільності помітно, що йому важко.

А під кінець збору було видно, що Віталій тягнеться до нас. Це приємно. А загалом тренери мають більше чого сказати, адже більше стежать за ним зі сторони. Я надіюсь і сподіваюсь, що якщо один раз його взяли, то має сенс й надалі до початку сезону возити з нашою командою, щоб не розділяти ту роботу, яку він зараз зробив і не йти до іншого тренера. А там в сезоні все буде залежати від того, на якому рівні він буде – куди і на які змагання його можна відправляти", – поділився Підручний в інтерв'ю Суспільне Спорт.

Зазначимо, що 19-річний біатлоніст отримав дебютний виклак до команда "А". В Обергофі Манздин готується до сезону з шістьма спортсменами.