У стартовій грі фіналу Валенсія Ягупової протистояла на виїзді команді Перфумеріас Авеніда та здобула переконливу перемогу – 67:48.

Українська атакувальна захисниця провела на майданчику 26 хвилин, за які набрала 15 очок (1/3 двоочкові, 4/6 триочкові, 1/2 штрафні), ставши найрезультативнішим гравцем матчу. Також українка зробила 6 підбирань, 3 передачі, 1 перехоплення при 1 фолі та 3 втратах.

Другий матч фінальної серії до двох перемог пройде у неділю, 12 травня, у Валенсії. Якщо він також завершиться успіхом команди Ягупової, Аліна завоює перше у своїй кар'єрі золото іспанської першості.

Аліна Ягупова перейшла у Валенсію з турецького Фенербахче на початку січня. Спочатку вона уклала контракт до завершення сезону, а під час півфінальної серії чемпіонату Іспанії продовжила його на наступний змагальний рік.

Дебютним титулом українки в Іспанії став Кубок країни: у березні Валенсія здолала у вирішальному матчі Сарагосу і вперше здобула трофей.

У чемпіонаті Іспанії захисниця збірної України у середньому проводить на майданчику 25,6 хвилини, набирає 14,4 очка (найкраща результативність у команді), а також додає 4,2 підбирання і 2,4 результативної передачі.