Нагадаємо, чотири дні тому дніпряни у першому матчі серії на домашньому майданчику обіграли Рівне з рахунком 73:65. Друга гра була запланована у Рівному, і у разі перемоги Дніпро ставав чемпіоном.

Перша чверть поєдинку у Рівному пройшла у конкурентній боротьбі та завершилася лише мінімальною перемогою Дніпра (12:11). Проте вже в наступних трьох 10-хвилинках підопічні Дениса Журавльова підтвердили статус фаворита, забезпечивши собі комфортну перевагу в рахунку. Вирішальним став третій відрізок, у якому Дніпро збільшив відрив до 13 очок. А у заключній 10-хвилинці гості довели справу до впевненої перемоги – 71:50.

Найрезультативнішим гравцем поєдинку став Володимир Конєв з Дніпра, якого на післяматчевій церемонії нагородження визнали найкращим форвардом сезону. У фінальному матчі він набрав 15 очок, зробив 4 підбирання та віддав 4 передачі.

Таким чином, Дніпро вдруге у своїй історії став чемпіоном України. Але вперше, виконавши всю чемпіонську програму. Справа в тому, що у 2020 році чемпіонат був зупинений достроково через пандемію коронавірусу, і таблицю регулярної першості "заморозили". На момент зупинки Дніпро йшов першим, тож йому і віддали перемогу. Цього разу ніякі позаспортивні фактори на чемпіонство вже не впливали.

Щодо Рівного, то команда дебютувала у Суперлізі і одразу вийшла у фінал. Тому срібло – просто грандіозний успіх.