Путівку до вирішальної серії Прометей здобув після другої перемоги над ризьким ВЕФом.

У нинішньому сезоні український клуб став другим у регулярному чемпіонаті. А у плей-офф виграли вже чотири матчі поспіль.

Перша зустріч із ВЕФом у півфіналі закінчилася за переваги підопічних Ронена Гінзбурга у 10 очок (76:66). А у повторному матчі українці перемогли суперника вже з розгромним рахунком – 87:66. Прометей програв першу чверть. Проте, перевага у трьох останніх періодах дозволила команді перемогти. Особливо потужною для українців видалась третя чверть, в якій команда набрала на 18 очок більше за латвійських опонентів. Найрезультативнішим у складі Прометея став Іван Ткаченко, який набрав 15 очок, додавши до них ще й 4 підбирання.

Таким чином, Прометей зіграє у фіналі Ліги вдруге поспіль.

В іншій серії 1/2 фіналу найкращий естонський клуб та лідер за підсумками регулярного чемпіонату Калев уже встиг обмінятися перемогами з латвійським Вентспілсом. Рахунок у їхній серії – 1:1. . Вирішальний матч пройде 16 квітня.

Нагадаємо, команда Ронена Гінзбурга – чинний чемпіон латвійсько-естонського чемпіонату. Минулого сезону "титани" здобули місцевий титул з лише двома поразками протягом усієї кампанії.