У рамках четвертого матчу другого раунду півфіналу Західної конференції Денвер зустрічався з Фініксом. Санз наразі ведуть у серії з рахунком 2:1. У цьому матчі Йокіч набрав 53 очки (10/13 штрафних), зробив 4 підбирання та 11 передач за 39 хвилин на майданчику. Він став став першим в історії центровим, який набрав 50+ очок і 10+ асистів у матчі плей-офф.

Наприкінці другої чверті м'яч уникнув баскетболістів Фінікса, Йокіч хотів якнайшвидше ввести його в гру, щоб почати швидку атаку, поки один із суперників лежить. Власник Денвера Мет Ішбія спочатку затиснув м'яч у руках, а потім вибив його убік. Після легкого поштовху серба він зобразив падіння.

За цей інцидент Йокіча було покарано технічним зауваженням. Потенційно може загрожувати дискваліфікація, адже за регламентом будь-який гравець, який йде на трибуни, автоматично виключається з гри. Наразі його участь у 5 матчі з Фініксом під питанням.

"Вони не захищатимуть мене? Вони будуть захищати вболівальника? Суддя сказав мені, що я штовхнув вболівальника ліктем. Але фанат першим поклав на мене руку. Я думав, що ліга повинна захищати нас. Або що завгодно. Можливо я помиляюся. Побачимо", – цитує Йокіча The Denver Post.

Нагадаємо, Мет Ішбія придбав Фінікс у лютому 2023 року за 4 млрд доларів. Він сам грав у баскетбол на студентському рівні та був чемпіоном NCAA у складі Мічіган Стейт.