"Міністерство молоді та спорту втручається тільки тоді, коли є якась співпраця з росією. Коли є якесь непорозуміння всередині федерації, між командами, чи у федерації з керівниками – ми не втручаємося.

Це повинно бути особисте рішення федерації, як вони співпрацюють з тією командою чи іншою. Коли є проблеми з фінансуванням, коштами, за що відповідає міністерство, так, ми це можемо контролювати, бо це бюджетні кошти. Коли це проблеми всередині федерації, їм потрібно вирішувати їх самостійно.

До нас зверталися з листами, я сам читав звернення Прометея, ми написали лист до федерації. Ми діємо чітко в регламенті міністерства, залежно від того, як ми можемо чи не можемо втручатися.

У чинному законодавстві прописано, що ми не маємо права втручатися в громадські організації. Ми цього і не робимо. Коли є якась внутрішня ситуація з командами, то це вже рішення федерація. У них є виконком, вони самі приймають рішення, як вони будуть далі рухатися, і з ким", – сказав Гутцайт в коментарі Tribuna.com.

Зазначимо, що ФБУ вимагала від Прометея внесок на новий сезон чемпіонату України у розмірі 4,5 млн євро, тоді як для інших ця сума становить 40 тисяч гривень. Все через те, що команда гратиме у Суперкубку не під егідою ФІБА.