"Вчора на пошту Латвійсько-Естонської ліги надійшов лист від ФБУ про те, що Прометей не вніс внесок за участь в чемпіонаті України у сезоні 2022-2023. І ФБУ автоматично позбавило гравців ліцензії.

Як гравці, які довгі роки виступають за збірну України, ми хочемо дізнатись та зрозуміти як у цивілізованому світі це можливо? Всі гравці клубу вже офіційно зареєстровані в Латвійсько-Естонській лізі і вже провели дві офіційні гри, тобто гравці клубу Прометей не можуть брати участь і в Латвійсько-Естонській лізі також?

Просимо Вас розібратись в ситуації, врегулювати це питання і прийняти справедливе рішення, яке піде на користь насамперед українському баскетболу та Україні.

Ми вважаємо, що нікому не стане краще від тощо, що Прометей не візьме участь у чемпіонаті України та не буде представляти нашу країну на європейській арені", – зазначено у заяві на офіційному сайті Прометея.

Колективний лист підписали гравці клубу: Денис Лукашов, Ілля Сидоров, Іван Ткаченко, Іссуф Санон, Олександр Липовий та В'ячеслав Петров.

Зазначимо, що ФБУ вимагала від Прометея внесок на новий сезон чемпіонату України у розмірі 4,5 млн євро, тоді як для інших ця сума становить 40 тисяч гривень. Все через те, що команда гратиме у Суперкубку не під егідою ФІБА.

Президент ФБУ Михайло Бродський відреагував на звинувачення. Він зазначив, що не може позбавити ліцензій баскетболістів Прометея, "оскільки всі гравці після початку війни були ліцензовані іншими національними федераціями". Також додав, що саме у слобожанському клубі не стали подавати список гравців на реєстрацію у ФБУ для виступів у Суперлізі України.