Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник повідомив, що до табору команди не прибули гравці Прометея Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков. Не з'явиться в розташуванні збірної й Василь Тупчій. Про це інформує Суспільне.

"Написали заяви, прикріплені довідками від одного й того ж лікаря, що їм треба лікуватися. Там іде повний саботаж, але нічого, гратимемо без них", – заявив Мельник.

Капітан збірної України Олег Плотницький підтвердив, що не виступатиме за національну збірну цьому сезоні. За його словами, це пов’язано з бажанням взяти перепочинок.

Мельник також зазначив, що перед волейболістами збірної поставили дедлайн – прибути у команду 3 травня: "Чи буде якесь покарання гравцям, що не приїдуть 3 травня? Обов’язково. Ми будемо збирати Виконком. У нас чітко прописано, що гравець національної збірної має з’явитися за викликом у табір.

Якщо з неповажної причини він не з’явився, то клуб, за який він грає, буде оштрафований на 20 тисяч гривень, а гравця дискваліфікують".

Нагадаємо, що цього року новим тренером збірної став аргентинець Рауль Лосано, замінивши Угіса Крастіньша.