28 квітня у четвертому матчі фінальної серії команда українського догравальника Олега Плотницького виграла в Монці у місцевого клубу Вєро Воллей – 3:1 та здобула головний трофей турніру.

Після трьох поєдинків фінальної серії до трьох перемог, Перуджа вела з рахунком – 2:1. Проте четверту гру у неділю краще розпочали господарі майданчика, які взяли першу партію – 25:19. Тим не менш, далі гра вже розвивалася за сценарієм гостей і вони виявилися сильнішими у наступних сетах – 25:23, 27:25 та 25:20.

Олег Плотницький вийшов у стартовому складі переможців і набрав 9 очок. А найрезультативнішим гравцем Перуджі став капітан команди польський гравець із кубинським корінням Вільфредо Леон (25 очок).

Цікаво, що у фінальній серії зустрічалися команді, які не чужі Олегу Плотницькому. Адже саме у Монці розпочалася європейська кар'єра Олега. У цей клуб він перейшов у 2017 році з харківського Локомотива, відіграв у ньому два сезони, провівши 48 матчів у яких набрав 590 очок.

У Перуджу гравець збірної України перебрався у 2019 році.

Зазначимо, що Перуджа виграла чемпіонат Італії вперше з 2018 року.

Цікаво, що нинішнього сезону ще два гравці національної збірної України стали призерами чемпіонатів інших країн. Юрій Семенюк у складі варшавського Проекту завоював бронзу у польській Плюс Лізі, а Тимофій Полуян у чемпіонаті Греції посів третє місце у складі клубу Мілон.