У неділю, 1 жовтня, серед чоловічих волейбольних збірних стартує кваліфікація на Олімпійські ігри-2024. Україна розпочне свою боротьбу за путівку на планетарний форум матчем проти Ірану 2 жовтня.

Нагадаємо, влітку підопічні Угіса Крастіньша дійшли до фіналу Золотої Євроліги, стали бронзовими призерами Кубка претендентів. А на чемпіонаті Європи застрибнули в останній вагон плей-оф і завершили виступи у чвертьфіналі, програвши Словенії.

"Все круто. Маємо грати, маємо спробувати. Важкий турнір буде, 100%. Ми ще не грали так багато матчів поспіль. Але, якщо є варіанти, а вони є, то чого б не піти в all-in і не спробувати. А може вийде?

Сезон важкий, справді. Коли Україна виступала на чотирьох турнірах? Я не пам'ятаю, взагалі за моє життя такого, напевно, не було. Все нормально, вони там зібрались, грали, топові команди у них були, справді топові, в яких лавка запасних просто нереальна. Нормально, набрались досвіду, вже втомлені всі були. Останні два матчі виграли. Молодці, що зібрались, не здались", – сказав Плотницький в інтерв'ю для Суспільне.Спорт.

Нагадаємо, жіноча збірна України з волейболу не змогла кваліфікуватися на Оліміпаду в Парижі.