Чемпіонат світу-2022. Група А

Україна – Сербія – 0:3 (26:28; 21:25; 20:25)

Склад збірної України: Полуян, Дрозд, Шевченко, Плотницький, Брова, Остапенко, Семенюк, Фомін, Тупчій, Ковальов, Щитков, Канаєв, Кисилюк, Синиця

"Синьо-жовті" вперше з 1998 року отримали путівку на чемпіонат світу завдяки відстороненню росії. Суперниками збірної України в групі А стали Сербія, Туніс та Пуерто-Рико.

У першому поєдинку групового раунду збірна України зіграла проти Сербії. Підопічні Угіса Крастіньша гідно провели перший сет, мінімально поступившись принциповому опоненту. Втім другий відрізок матчу серби занесли у свій актив з суттєвою перевагою.

У третьому сеті команди влаштували напружену боротьбу. Збірна України здобула невелику перевагу на старті, однак серби відігрались та вели у рахунку. "Синьо-жовті" відчайдушно відігравали очко за очком, однак не змогли оформити камбек.

Найрезультативнішим гравцем України у матчі став лідер команди Олег Плотницький, який набрав 13 очок.

Нагадаємо, до стадії плей-офф проб'ються 16 команд – по дві з кожної групи, а також чотири найкращих серед тих, хто посяде третє місце. Матчі групового етапу відбудуться у польському Катовіце з 27 по 31 серпня. Наступний матч збірної України проти Тунісу запланований на 29 серпня. Стартовий свисток пролунає о 21:30.

Група А. Турнірна таблиця
Туніс – 1 перемога (1 матч), 3 очки, 3:0 (різниця сетів)
Сербія – 1 (1), 3 (3:0)
Україна – 0 (1), 0 (0:3)
Пуерто-Рико – 0 (1), 0 (0:3)