У 2024 році Сіннер вперше очолив світовий рейтинг – йому вдалося піднятися на перший щабель завдяки трьом виграним титулам на старті сезону. Зокрема, італієць здобув дебютну перемогу на мейджорі (Australian Open).

Після останнього оновлення рейтингу ATP наприкінці вересня головним переслідувачем Сіннера був зірковий іспанець Карлос Алькарас. Зараз розрив між цими двома тенісистами становить 4200 очок.

Ключовою стала поразка Алькараса на тисячнику у Шанхаї – напередодні Карлос вилетів у чвертьфіналі супертурніру на стадії чвертьфіналу. Відтак Сіннер став недосяжним для будь-кого з конкурентів до завершення змагального року.

Нагадаємо, зараз Яннік перебуває у центрі допінг-скандалу. У березні він провалив два допінг-тести, але уникнув покарання. Міжнародне агентство із забезпечення чесності в тенісі (ITIA) вирішило, що заборонена речовина потрапила в організм тенісиста випадково. Однак Всесвітнє антидопінгове агентство оскаржує справу Сіннера у Спортивному арбітражному суді, вимагаючи дискваліфікації італійця.