US Open. Чоловіки. Одиночний розряд. Півфінал

Яннік Сіннер (Італія) – Джек Дрейпер (Велика Британія) – 7:5, 7:6, 6:2

Тейлор Фріц (США) – Френсіс Тіафу (США) – 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1

В одному з півфінальних матчів перша ракетка світу Яннік Сіннер здолав Джека Дрейпера за 3 години 5 хвилин. Це була друга очна зустріч тенісистів, рахунок у серії 1:1.

Протягом матчу італієць відчував біль у лівому зап'ясті, тому декілька разів звертався за допомогою до лікарів. Медичний тайм-аут брав і Дрейпер, якого знудило у середині другої партії. Зазначимо, що Сіннер вдруге у своїй кар'єрі вийшов у фінал на рівні турнірів Grand Slam. 2024 року він завоював титул на Australian Open.

Вийшовши до фіналу US Open, Яннік став наймолодшим тенісистом, який зміг вийти до фіналів обох хардових Grand Slam в одному сезоні з моменту зміни покриття на Australian Open з трав'яного на хард, що сталася 1988 року. Наразі італійцю 23 роки та 21 день. Сіннер випередив Роджера Федерера, який досяг того ж результату, але у віці 23 років та 34 днів.

В іншому півфінальному матчі ракетки схрестили два американці: Тейлор Фріц та Френсіс Тіафу. Матч видався доволі нервовим і тривав 3 години 21 хвилину. Для Фріца ця перемога стала сьомою поспіль у восьми матчів проти Тіафу.

Фінальний матч за участі Сіннера та Фріца відбудеться 8 вересня. Зазначимо, що тенісисти вже двічі зустрічалися і кожен записав у свій актив по перемозі.