Вімблдон – турнір, сповнений традицій та глибокого історичного коріння, вчора був змушений зробити невеликий виняток з одного з найбільш класичних обрядів – Вечора чемпіонів.

Подію, на якій зазвичай присутні переможці всіх категорій, а також члени Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету, розпочали пізніше, ніж зазвичай – о 22:00 за місцевим часом, з причини, яка стала майже форс-мажором: фінал Євро-2024.

Карлос Алькарас, незважаючи на всі традиційні умовності, обов'язково хотів подивитися фінал і повболівати за збірну своєї країни, яку він публічно підтримував протягом всього чемпіонату Європи.

"Я не можу пропустити фінал Євро, це великий момент для іспанців. Якщо гравці збірної Іспанії дивились мою гру на Вімблдоні, то я теж повинен побачити їхній фінал", – сказав Карлос на прес-конференції.

Те, як Алькарас дивився фінал, заслуговує окремої розповіді, – повідомляє іспанське видання AS.

Початок першого тайму він побачив ще на тенісній арені Вімблдона, закінчення – там же, поки чекав на допінг-тест.

Другий тайм, вже вбраний для офіційного заходу, він дивився разом зі своєю командою в машині, коли вони їхали до башти Оксо, де відбувався Вечір чемпіонів. Алькарас і його команда страждали від затримки зображення, яку мають стрімінгові платформи: вони чули святкування голів в пабах, повз які проїжджали, перш ніж побачити їх на своїх гаджетах.

Карлітос сидів у машині, поки не побачив на екрані, як Морати піднімає чемпіонський трофей, і лише потім пішов на урочистий захід. Там, до речі, був встановлений великий екран – на випадок додаткового часу.

На вечорі щасливий Алькарас був недовго – близько години. Але встиг разом з Барбарою Крейчиковою відродити традицію чемпіонського танцю. Чемпіони не робили цього з 2015 року, коли Новак Джоковіч танцював з Сереною Вільямс.

І хоча іспанець з чешкою рухалися разом лише 15 секунд, формальність була виконана. І всі були дуже задоволені. Напевно, крім вболівальників футбольної збірної Англії, яким для повного щастя все ж-таки чогось не вистачило.