Вімблдон. Чоловіки. Одиночний розряд. Основна сітка. 1/8 фіналу

Тейлор Фріц (США) – Олександр Звєрєв (Німеччина) – 3:2 (4:6, 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3), 6:3)

Хольгер Руне (Данія) – Новак Джоковіч (Сербія) – 0:3 (3:6, 4:6, 2:6)

Вімблдон. Жінки. Одиночний розряд. Основна сітка. 1/8 фіналу

Юлія Путінцева (Казахстан) – Єлена Остапенко (Латвія) – 0:2 (2:6, 6:3)

Даніель Коллінс (США) – Барбора Крейчикова (Чехія) – 0:2 (5:7, 3:6)

Дванадцята ракетка світу Тейлор Фріц влаштував перфоманс у матчі з четвертим номером рейтингу ATP Олександром Звєрєвим. Американець поступився у перших двох сетах, але потім влаштував потужний камбек.

У третьому сеті Фріц взяв гору над представником Німеччини з російським корінням з рахунком 6:4. Тоді дотиснув Звєрєва на тай-брейку. У вирішальній партії нерви виявилися міцнішими у Фріца – 6:3. Тейлор крокує у півфінал Вімблдону-2024.

Компанію йому там складе, зокрема, Новак Джоковіч. Друга ракетка світу без значних труднощів здолав Хольгера Руне (ATP №15) за підсумком трьох сетів. Однак встиг вкотре посваритися з уболівальниками, які упродовж гри скандували ім'я Хольгера. "Усім тим людям, які зневажала мене упродовж матчу, кажу: "До побачення", – заявив серб у флеш-інтерв'ю.

У змаганнях серед жінок латвійка Єлена Остапенко впевнено впоралася з екс-росіянкою Юлією Путінцевою, яка зараз захищає кольори Казахстану. У ще одному матчі чешка Барбора Крейчикова у двох сетах обіграла американку Даніель Коллінс.

Нагадаємо, торік на трав'яному мейджорі тріумфували Карлос Алькарас і Маркета Вондроушова. Іспанська зірка цьогоріч вже пробився у півфінал. А чеська тенісистка сенсаційно вилетіла вже у першому колі від землячки Алькараса Джессіки Бузас Мінейро.