Вімблдон-2024. Перше коло

Коко Гофф (США) / Джессіка Пегула (США) – Ангеліна Калініна (Україна) / Даяна Ястремська (Україна) – 7:5, 6:7 (7:9), 7:5

Жеребкування підвело українок і вже у першому раунді підкинуло їм в суперники зіркових тенісисток зі США – другу ракетку світу Коко Гофф та Джессіку Пегулу, яка посідає 5 місце у світовому рейтингу.

Калініна та Ястремська жахливо розпочали поєдинок – програли подачу та були за крок до швидкої поразки у першому сеті. Однак несподівано змогли відігратися з рахунку 2:5 та вирівняли паритет. Втім подарували суперницям вирішальний брейк-пойнт і таки поступились у дебютній партії.

У наступному сеті знову проявили характер та дотягнули до тай-брейку, де шокували опоненток, здобувши яскраву перемогу. У вирішальній партії наш дует показав відчайдушну боротьбу та до останнього змагався за прохід у друге коло Вімблдону, однак програна подача наприкінці гри призвела до поразки.

Таким чином, Ангеліна Калініна остаточно прощається з Вімблдоном, адже раніше поступилась у першому колі одиночного розряду. Натомість Даяна Ястремська завтра, 5 липня, зіграє в 1/16 проти Донни Векіч.