"У 37 років, можливо, варто було менше ризикувати та спокійно готуватися до Олімпійських ігор. Але у мене є те, що можна описати як відчуття: я не пропущу мейджор, поки ще можу грати, поки я все ще чинний гравець і виступаю на цьому рівні.

Особливо, коли мова йде про Вімблдон – турнір, який завжди був для мене мрією. Коли я був дитиною, завжди мріяв зіграти на Вімблдоні. Одна лише думка про те, що я пропущу цей турнір, була просто неправильною. Я цього не хотів.

Також через те, що я вперше в житті пережив травму коліна, хотів побачити, як швидко я зможу відновитися, чи можу змагатися у п'ятисетовому форматі на траві з найкращими гравцями світу.

Протягом останніх трьох тижнів ми щодня витрачали величезну кількість годин на реабілітацію, на вправи, підвищуючи рівень інтенсивності тренувань та відновлення. Звичайно, дуже обережно ставились до коліна та до того, як воно реагує. У мене не виникло жодних проблем.

Якби я мав хоча б одну проблему, я б тоді сумнівався, чи маю я бути тут. Але в мене не було жодної. Чому б не спробувати?", – сказав Джоковіч офіційному YouTube-каналу Вімблдона.

Нагадаємо, Джоковіч не зміг продовжити виступ на Ролан Гаррос-2024 через травму коліна, знявшись із чвертьфіналу проти Каспера Рууда. Серб переніс операцію на меніску та протягом трьох тижнів відновлювався після хірургічного втручання.

В першому колі Вімблдона-2024 Джоковіч 1 липня має зіграти проти чеського дебютанта Віта Копржіви.