Українка була за крок до поразки, однак продемонструвала шалений характер та вирвала надскладну перемогу, відігравши п'ять матчболів суперниці у третьому сеті.

"Як мені все це вдалося? Я не знаю. У другому сеті я була дуже близька, у мене були шанси, але я не скористалася ними. Я трохи засмутилася, вже не вірила, що зможу виграти цей матч. За рахунку 5:4 вона була близька до перемоги. Усі її матчболи – це були якісь неймовірні розіграші. Тож я не знаю. Можливо, я трохи заслужила цю перемогу.

Загалом це був чудовий матч. Я дуже вдячна, коли такі матчі трапляються. Попри результат саме такі матчі підштовхують тебе розвиватися, змушують тебе грати на межі власних здібностей. Тому це неймовірно, що я виграла сьогодні.

Як мені вдалося вистояти психологічно, коли я відігравала ці матчболи? Не знаю (сміється). Однозначно не треба рахувати ці матчболи. Я намагалася просто грати очко за очком. У мене не було багато можливостей зробити брейк у третій партії. Тому я просто боролася. Після програшу першого гейму я весь час поступалася, намагалася наздогнати її і відігратися. Я дуже щаслива, що мені вдалося це зробити", – розповіла Костюк у коментарі ВТУ.