Сьогодні Марта Костюк перемогла росіянку і пробилась в 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату з Австралії. Традиційно новину про звитягу українки опублікувала більшість престижних тенісних організацій, зокрема пост з підсумком матчу і привітанням Марти з'явився в соцмережах турніру "Великого Шлему" – US Open.

Проте українська тенісистка не надто зацінила спробу прес-служби змагань. Причиною є те, що дизайнери публікації "забули" про нейтральність російської опонентки Костюк. Біля прізвища Тимофєєвої був покладений прапор росії, який не може бути використаний під час офіційних змагань.

Публікацію не видаляли близько чотирьох годин, але після бурхливої реакції тенісної спільноти вона все ж зникла.

Реакція Марти Костюк не змусила довго чекати. Українка жорстко пройшлась по US Open і вкотре наголосила на потребі відсторонити росіян від престижних турнірів.

"Сьогодні 697-й день повномасштабної війни, а спортивний світ продовжує промотувати країну-вбивцю і країну, яка використовує своїх спортсменів як частину пропаганди, що вбиває. Я закликаю представників ЗМІ, чиновників, спортивну спільноту припинити використовувати тенісний корт для промотування "русского мира", – написала Костюк в Instagram.