На зорі своєї кар'єри Надаль харчувався, як йому бажалося. Не зважаючи на баланс жирів, білків та вуглеводів. "Рафаель з'їдав банку Нутелли і випивав три літри "Кока-коли" на день", – розповідав якось сербський тенісист Янко Тіпсаревіч.

Але з роками зірковий іспанець вирішив налагодити своє харчування і у 2013-му найняв дієтологиню Джемму Бес. На той час він уже виграв більше десятка фіналів турнірів Grand Slam. Однак хотів ще більше вдосконалюватися і змінити раціон, щоб запобігати травмам. А кілька місяців Рафаель тому почав працювати з новою фахівчинею – Нурією Гранадос.

"В останні роки екс-перша ракетка світу дотримувався так званої протизапальної дієти з великою кількістю зелених листових овочів, червоних фруктів і корисних жирів. Наразі основу раціону Рафаеля складають риба, овочі, салати, рис, картопля та горіхи.

Я не рекомендую йому всі ці ультраоброблені продукти з дуже низькою якістю, трансжири і продукти надлишковим додаванням цукру. Рафаель не їсть ні м'яса, ні ковбаси, ні сиру. Якщо при аналізі споживання виявляється дефіцит певного вітаміну чи мінералу або ж дисбаланс між білками, жирами та вуглеводами, то ми коригуємо раціон", – наводить слова Гранадос видання Relevo.