Долгополов зараз служить у багатопрофільному підрозділі ГУР, де він є оператором дрона. Тенісист ще на початку повномасштабного вторгнення повернувся в Україну, щоб захищати країну від російської агресії.

"В останній рік було дуже важко на полі бою. Коли вони обстрілюють і підбираються дуже близько, ти розумієш, що вони приблизно знають, де ти.

У момент вильоту снаряда ти чуєш це, потім кілька секунд, поки він летить – це схоже на гучний свист, – а потім ти відчуваєш удар і сподіваєшся, що потрапляння буде не у верхню частину траншеї. Якщо снаряд падає за метр або більше від вас, з вами все буде гаразд, тому що ви перебуваєте на півметра або метр під землею.

Найбільша небезпека від артилерійського вогню та авіації.

Нам потрібні озброєння і техніка, щоб виграти цю війну. Ми отримуємо недостатньо, недостатньо швидко, недостатньо багато, це велика війна, і нам потрібно набагато більше. Я думаю, Заходу потрібно прокинутися і зрозуміти, що це проблема не тільки України. Необхідно вживати заходів", – наводить слова Долгополова btu.org.ua з посиланням на інтерв'ю BBC Radio 4.

Додамо, що спортсмен останнім часом перебував на запорізькому напрямку. Зараз повернувся до Києва й очікує на нове призначення.