У своєму блозі Монфіс опублікував новий пост "Три уроки від моєї дружини Еліни". Гаель захоплюється мужністю Світоліної та її вмінням зберігати спокій у хаосі.

1. Як важливо мати свою позицію

Заманливо не приймати нічию, залишатися нейтральним і нікого не ображати. У деяких випадках це наймудріше рішення. Але іноді, коли це дійсно важливо для вас, зайняти свою позицію – це найсильніше, що ви можете зробити для себе. Твердість у прийнятті рішень, безумовно, піддає вас критиці, але зрештою це дає вам відчуття цілісності та відповідності самому собі. Це урок мужності, яким я дуже захоплююсь.

2. Відокремте свою боротьбу від себе

Починаючи з материнства і закінчуючи нашими поверненнями до тенісу, одночасно займаючись своїм громадським життям та зберігаючи особистий зв'язок із ситуацією в Україні, Еліна показала мені мистецтво розділяти, не надто ототожнюючи себе. Її вміння зберігати спокій у всьому цьому хаосі просто неймовірне.

3. Відповідальність може бути такою ж корисною, як і ризик

Особливо під час мого тривалого відновлення та в перший рік життя з нашою дочкою Еліна показала мені, що "сповільнитися" не означає "пропустити". Я зрозумів, що, коли виконуєш завдання з достатньою увагою, навіть найнудніші речі, наприклад, побутові клопоти, стають приємними.

Додамо, що перша ракетка України і французький тенісист одружилися у 2021 році. Торік у них народилася донечка Скай.