"Джоковіч дійсно був дуже стійким. Грав на одному рівні протягом усього матчу. Якість ударів у нього просто неймовірна. Новак грав дуже глибоко. З цього було дуже важко отримати вигоду. Вкотре він показав, чому найкращий гравець у світі.

Для мене було важко усвідомити результат матчу. Хвилин 15-20 після матчу я був трохи пригнічений. Я відчуваю, що не відповідаю його рівню на закритому корті. Я проводив чудові матчі на Вімблдоні, в Цинциннаті, на Ролан Гаррос. Але на критому корті я відчув, що маю більше тренуватися.

Очевидно, що у Джоковіча більше досвіду, ніж у мене, в таких турнірах, на таких кортах. Він просто неймовірний. Проти Новака складно подавати. У нього чудова гра на прийомі. Як я вже сказав, він доводить мене до межі в кожному м'ячі, в кожному ударі. Напевно, я грав чудові розіграші, але було так, що одне чудове очко, а потім три, чотири – просто помилки. З першого удару посилав м'яч в аут або щось у цьому роді. Проти такого гравця, як Новак, такого робити не можна.

Цей матч дуже допоміг для роботи під час передсезонки. Тепер я знаю все, що мені потрібно поліпшити, якщо я хочу перемогти найкращого гравця у світі. З Хуаном Карлосом ми повинні поговорити про передсезонку, про те, що ми повинні тренувати, що ми повинні робити. Очевидно, що я буду переглядати цей поєдинок, щоб побачити свої слабкі сторони, щоб поліпшити їх і стати кращим.

Я забуду всі матчі з Джоковічем і зосереджуся на цьому поєдинку, бо я відчуваю, що мені потрібно багато чого поліпшити, якщо я хочу відповідати його рівню. Я хочу перемогти цього хлопця. Хочу стати найкращим в історії. Хочу виграти кожен турнір, у якому братиму участь. Це те, що може зробити тільки легенда нашого спорту. Неймовірно те, що Новак робить – б'є рекорди, виграє кожен турнір, у якому бере участь. Це безумство", – наводить слова Алькараса BTU.