"Як працюю над емоційним станом? Я намагаюся це робити на корті, намагаюся працювати, щоб мої емоції можна було контролювати. Якщо я навчуся їх контролювати у житті, то й на корті мені буде легше.

Я завжди була дуже енергійна, запальна. Думаю, що найбільша проблема, яка мені заважає на корті, – це емоції. Коли я тримаю їх під контролем, я показую дуже гарний рівень гри.

Раніше, коли я була в топі рейтингу, у топ-30, то тоді ще можна було сказати, що молодість і це ніби перекривало, а зараз все залежить, звичайно ж, від концентрації, від дисципліни та від того, як ти вмієш себе контролювати.

Я, звісно, бачила краєм ока, що дуже багато хто пише, що мені потрібен психолог. Я скажу, що в мене був психолог і навіть не один, і я багато книжок із психології прочитала. Я зрозуміла, що найкращий психолог – це життєвий досвід. Просто, як на мене, то єдина людина, яка може мене проконтролювати, скерувати взяти себе в руки, так це я сама", – заявила Ястремська у коментарі YouTube-каналу Tennis Believers.