Напередодні Алькарас сенсаційно поступився представникові Німеччини Александрові Звєрєву на старті Підсумкового турніру в Італії. "Думаю, що покриття на якому ми граємо в Турині – однозначно найшвидше з усіх, де ми виступали цього року.

Я не знаю, чому організатори поклали такий настил наприкінці сезону. Адже всі турніри, які ми грали на харді, були на досить повільному покритті. Думаю, також потрібно щось робити з м'ячами. Бо це просто неймовірно, що чотири турніри ми граємо різними м'ячами. Всі серії повинні грати одним і тим же. Наприклад, виступаємо на турнірах в Австралії з одним і тим же м'ячем, а потім приїжджаємо до Південної Америки і там граємо одним і тим самим.

Якщо я не помиляюся, за рік ми зіграли 20 або 21 раз різними м'ячами, щось таке. Це безумство. Багато гравців через це отримали травми.

Джоковіч, безумовно, заслужив завершити рік у статусі першої ракетки світу. Адже він виграв три турніри Grand Slam та дійшов до фіналу четвертого. Він виграв два чи три "Мастерси". За рік Новак програв лише п'ять матчів. Це просто неймовірно. Я він казав, що це був не найкращий рік у його кар'єрі. Це дивно", – наводить слова Алькараса ATP.