"Нещодавно я приїжджала до рідної Одеси на два тижні до батьків і друзів. А за два дні до мого від’їзду вночі відбувся потужний ракетний обстріл центра мого улюбленого міста. Це були жахливі вибухи. Дуже страшно. Майже одразу до моєї кімнати прийшла мама й наказала піти у безпечне місце.

Я намагаюся приїжджати до Одеси якомога частіше, та все одно виходить рідко. А більшість одеситів чують такі обстріли постійно. Вони здебільшого починаються вночі або під ранок. Не уявляю собі, як можна було б тренуватися в подібних умовах, коли неможливо виспатися, коли постійно відчуваєш загрозу життю, коли під час повітряної тривоги ти маєш зупинити тренування та піти у сховище.

У такому становищі перебувають українські тенісисти, тоді як російські та білоруські мають всі можливості для повноцінних занять у себе вдома. І так, мені важко зрозуміти, чому в багатьох інших видах спорту їм заборонили брати участь в змаганнях, WTA та АТР цього не зробили.

Я знаю, що останнім часом у світі починають забувати те жахіття, яке зараз відбувається в Україні. Тому моя особиста позиція – ми маємо користатися кожною нагодою, щоб нагадати про війну", – наводить слова Ястремської UTF.