У червні цього року уряд Чехії заборонив своїм спортсменам і командам брати участь у змаганнях на території рф, а також запровадив заборону для російських спортсменів та команд виступати на змаганнях на території Чехії. Однак росіянка, ім'я якої не розкривають, вирішила взяти участь у змаганнях, її депортували з Чехії.

"WTA рішуче засуджує війну в Україні та неприпустимі дії російського уряду. WTA також продовжує підтримувати українських спортсменів Туру, а також усіх спортсменів WTA, які стикаються з величезними викликами як професійні спортсмени, тоді як багато їхніх близьких та їхня країна стикаються з нападами з боку росії.

Індивідуальні гравці WTA, громадяни росії/білорусі, продовжують змагатися в Турі на нейтральній основі. Попри їхній нейтралітет, урядові органи Чехії відмовляють деяким гравцям WTA у можливості брати участь у турнірі WTA 250, який має відбутися у Празі наступного тижня.

Правила WTA стверджують, що всім гравцям має бути дозволено брати участь у змаганнях WTA виключно на основі заслуг, без дискримінації. Ми продовжуватимемо переглядати ситуацію, коли будемо враховувати важливі міркування навколо цих складних геополітичних питань", – йдеться в заяві WTA.