– Бачачи позицію Іги сьогодні, чи відчуваєте ви, що слова і жести вашої доньки мають значення, можуть впливати на людей і змінювати світ?

– Вона є лідером світового рейтингу і має вплив на інших. Зараз, наприклад, вона популяризує та заохочує до читання книг, роблячи огляди в Instagram. Я ціную кожне її нове починання. Вона постійно дізнається щось нове і дивує мене своєю мудрістю. Завдяки цьому отримані сильні сторони використовуються в спорті. Вона швидко робить висновки і вчиться на своїх помилках.

– Ставлення до війни в Україні – результат ваших розмов чи її роздумів?

– Це її думка. Вона грає зі стрічкою на кепці, її погляди однозначні – вона хоче, щоб війна закінчилася. На жаль, після матчу з Еліною Світоліною було багато негативних коментарів. Це було неприємно.

Проте не можна залишатися байдужим до такої теми, як війна. Іга має право на свою думку. І вона послідовна в цьому. Людська жорстокість, яка відбувається в Україні, і про яку не всі хочуть говорити, має викликати сильний резонанс.

– Як складаються стосунки вашої доньки з Аріною Соболенко?

– Ми ніколи про це не говорили, але я впевнений, що вони поважають одна одну як гравці. Не можу сказати, що вони сидять разом у роздягальні та спілкуються. Швидше, вони просто заходять, щоб перевдягнутися до і після гри або тренування, лише на деякий час, і повертаються до роботи зі своєю командою, – сказав Томаш для rp.pl.

Нагадаємо, Світоліна сенсаційно обіграла Свьонтек в 1/4 фіналу Вімблдона-2023 у трьох сетах з рахунком 7:5, 6:7 (5:7), 6:2.