11-го липня Іга Свьонтек та Еліна Світоліна зіграють в рамках чвертьфіналу Вімблдону. Початок матчу – не раніше 15:30 за київським часом. Раніше тенісистки зустрічались на корті лише одного разу, у 2021-му на ґрунті Риму. Тоді перемогу в двох сетах здобула полька.

Цьогоріч Іга завоювала вже три трофеї, але лише один з них на турнірі "Великого шлему" – Ролан Гаррос. До трав'яного мейджора Свьонтек готувалась на кортах німецького Бад Хомбурга, де дісталась півфіналу і знялась. Очевидно, перша ракетка світу не хотіла ризикувати здоров'ям та чудовою формою перед турніром у Лондоні.

На шляху до 1/4 фіналу Вімблдону вона "всуху" розібралася з Чжу Лінь, Сарою Соррібес-Тормо і Петрою Мартіч. Нелегко польці було лише з 12-м номером світового рейтингу Беліндою Бенчіч. Іменита швейцарка забрала перший сет, але програла у двох наступних.

Еліна Світоліна стала чи не найбільшою сенсацією туру, повернувшись після народження первістка. Наша тенісистка також може похизуватись трофеєм турніру в Страсбурзі, а на Відкритому чемпіонаті Франції українка дійшла до чвертьфіналу, де поступилась білорусці Аріні Соболенко.

Однак, вихід Світоліної у 1/4 фіналу Вімблдону знову став несподіванкою. На шляху до цієї стадії вона залишила за бортом форуму американок Вінус Вільямс та Софію Кенін – обох з рахунком 2:0. Далі переграла бельгійку Елісе Мертенс (2:1). У четвертому колі вибила незручну для себе Вікторію Азаренко в 3-сетовому трилері з вирішальним тай-брейком. Раніше Еліна ніколи не святкувала перемогу над білорускою, програвши їй у попередніх 5 зустрічах.

Надійний букмекер FAVBET вважає очевидною фавориткою протистояння Ігу Свьонтек. Поставити на перемогу польки можна з коефіцієнтом 1.19. Сенсаційний тріумф Еліни Світоліної помножить ставку на 5.90.

Експерти очікують, що матч не стане надто конкурентним. Ставки на тотал більше 21 гейма приймаються з коефіцієнтом 2.24. Аналогічний тотал менше – 1.70. Перемогу польки з форою -5,5 по геймах аналітики оцінили коефіцієнтом 2.03.