"Я з білорусі, тому мені було дуже погано. Це складно. Це дуже важко, з чим вони стикаються. Якби я могла на це якось вплинути, то, звісно, я б зробила все можливе, щоб усе зупинити.

Усі заговорили про те, що "потрібно забанити всіх гравців із росії та білорусі", і я подумала, що всі дивляться на мене якось дивно, розумієте? Мені стало здаватися, що всі ненавидять мене через мою країну", – каже Соболенко у одному з епізодів Break Point від Netflix

Нагадаємо, від самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, в якому їй колосально сприяє білорусь, Аріна зайняла позицію "маленької людини". Мовляв, від неї нічого не залежить. Тенісистка називає війну злом, але не говорить, що катастрофу спричинила рф, а її батьківщина стала плацдармом для варварського наступу.

У Соболенко доволі тривалий конфлікт з українською тенісисткою Мартою Костюк. Наша землячка принципово не тисне руку Аріні, що виводить білоруску з себе. Вона постійно скиглить і уникає запитан про війну. Зокрема, на Ролан Гаррос для білоруської нахаби організовували закриті прес-конфренції за участі лояльної преси.