Нагадаємо, на цьогорічному розіграші Ролан Гаррос Соболенко не раз потрапляла у центр скандалів. Зокрема, друга ракетка планети обурювалася, чому українські тенісистки Марта Костюк і Еліна Світоліна не захотіли тиснути їй руку. Білоруска публічно скиглила з цього приводу.

Згодом вона почала проводити закриті прес-конференції для лояльних журналістів, щоб не відповідати на запитання про війну в Україні. Білоруська видання Зеркало змогло отримати прес-реліз одного із таких заходів. Очевидно, Соболенко все одно не вдалося уникнути незручної їй теми.

У тенісистки запитали, чому раніше вона могла поєднувати політику зі спортом, про що свідчать фото з Лукашенком, а сьогодні вона виступає за "спорт поза політикою".

"Ну, ми неодноразово грали на Кубку Федерації у Білорусі. Лукашенко відвідував наші матчі, фотографувався з нами. Тоді нічого поганого не сталося ні в Білорусі, ні в Україні, ні в росії. І я багато разів казав: я не підтримую війни. Я не хочу, щоб моя країна була втягнута в будь-який конфлікт", – відповіла Аріна.

Далі Соболенко прямо запитали, чи зараз вона підтримує білоруського диктатора. Спортсменка відповіла: "Важке питання. Я не підтримую війну, значить, я зараз не підтримую Лукашенка".