"Ми живемо у вільному світі, то чому б не виразити про щось свою думку? Якщо ти переконаний у своїй правоті та вважаєш свої ідеї правильними, тоді ти маєш це сказати. Якщо ви розмовляєте з другом, то висловите свою думку, а він висловлює свою. То чому б і ні?

Повертаючись до політики у спорті. Всі українці переконані, що все це дуже пов’язано, тому що ми всі люди. Ми всі трохи знаємо про політику своєї країни, чуємо про це щось тут, щось там. Для мене це просто частина людського життя: політика, спорт – різні речі. Це так", – наводить слова Світоліної SportSkeeda.

Нагадаємо, після своєї перемоги у першому колі Ролан Гаррос над американцем Ковачевічем Новак написав на телекамері "Косово – серце Сербії". Тенісист зробив це на тлі масових заворушень у Косово, спровокованих саме сербами.

Скандальна заява викликала реакцію багатьох політиків, зокрема і міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастера. Повідомлялось, що директор Ролан Гаррос поспілкувався з Джоковічем і його оточенням з цього приводу. Своєю чергою серб повідомив, що не боїться санкцій від організаторів та продовжуватиме публічно відстоювати свою думку.